. Ma Jolán napja van.
A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ
2015-09-01 11:18:50
A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ

A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ

Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék meghatározó pénzintézete jött létre 2015. augusztus 31-én, miután lezárult a Környe-Bokod Takarékszövetkezet, a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet és a Pannon Takarék Bank Zrt. egyesülése. A fúziót követően a jogutód Pannon Takarék Bank mérlegfőösszege meghaladja a 70 milliárd forintot, saját tőkéje megközelíti a 4,5 milliárd forintot, fiókhálózata 45 egységre bővül.

 

A pénzintézetek most lezárult egyesülése a hatékonyság javítását, az erőforrások összefogását szolgálja, de általa az üzleti lehetőségeink is bővülnek – mondta Hartmann Imre. A Pannon Takarék Bank Zrt elnöke hangsúlyozta, hogy a hitelintézetek az egyesüléssel az eddiginél magasabb színvonalon és szélesebb termékpalettával várják ügyfeleiket, a hatékonyabb működés pedig hosszabb távon az árazásra is kedvező hatást gyakorolhat. Hozzátette: a Pannon Takarék a nagyobb üzemméretnek köszönhetően jelentős költségmegtakarítást érhet el, és gyarapodó szakembergárdájával tovább növelheti üzleti aktivitását. A fúziót követően a Pannon Takarék munkatársainak száma több mint 250 főre emelkedik, ügyfeleinek száma pedig meghaladja a 60 ezret.
Mindeközben jelentősen kibővül és megújul Győrött az Árpád úton működő takarékszövetkezeti fiók, amelynek felújítása alatt a győri Schweidel utca 11. szám alatti kirendeltségben szolgálják ki a takarékok ügyfeleit. A felújítást követően, várhatóan október végétől a régi-új helyen, meggyőződésünk szerint Győr egyik legszebb bankfiókjában várjuk ismét ügyfeleinket - mondta Hartmann Imre.
 
A Pannon Takarék továbbra is meghatározó hitelintézete kíván maradni Magyarország egyik legnagyobb pénzügyi csoportjának, a szövetkezeti hitelintézetek integrációjának, és aktívan részt vesz annak további erősítésében. A Pannon Takarék tagja marad a Takarékok Garanciaközösségének is, így a bankban elhelyezett betéteket az OBA biztosításon túl továbbra is védi a takarékok saját Tőkefedezeti Alapja, amelyek ezáltal gyakorlatilag 100 százalékos biztonságban vannak.


A takarékszövetkezeti körökből származó információk szerint, a Takarékban által bekebelezett takarékszövetkezeteknem nem maradt más útja , mint a bankká történő átalakulás.
A tulajdonosi kör is érdekesen alakul. A volt takarékszövetkezeti tagok beleszólása gyakorlatilag nulla.

Az hogy Észak Dunántúl legnagyobb volt takarékszövetkezetekből létrejött bankjának miért nem Győr a központja?
Jó kérdés!  Ezt a Kedves Olvasó próbálja megindokolni....


(szerk)

További híreink
A valaha volt és napjaink legnagyobb dömperei
A legnagyobb dömper, mint fogalom egy elég nehezen behatárolható dolog. Hiszen össze kell hasonlítani az összes létezőt, a már nem üzemelőktől a még nem üzembe helyezett ...
2019-05-28 11:37:16, Hírek, Környezetünk Bővebben
Válás, változás és elválás hatása a gyermekre
Az egészségesen fejlődő gyermek ahogy cseperedik, szeretne önállóvá válni, elindulni a felfedezőútra. Saját döntése az elválás a szülőtől. De jönnek a bölcsődei és/vagy a...
2019-05-19 09:46:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Honnan merítsünk ötletet egyedi telefontokhoz?
Amikor egyedi tok tervezésébe kezdünk, a legjobb, ha rengeteg ötletünk van, ami mind megvalósításra vár. Persze az is előfordulhat, hogy ajándékba szánjuk, de elképzelésü...
2019-05-18 15:07:27, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor egyedi tok tervezésébe kezdünk, a legjobb, ha rengeteg ötletünk van, ami mind megvalósításra vár. Persz...
Bővebben >>