. Ma Auguszta napja van.
A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ
2015-09-01 11:18:50
A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ

A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ

Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék meghatározó pénzintézete jött létre 2015. augusztus 31-én, miután lezárult a Környe-Bokod Takarékszövetkezet, a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet és a Pannon Takarék Bank Zrt. egyesülése. A fúziót követően a jogutód Pannon Takarék Bank mérlegfőösszege meghaladja a 70 milliárd forintot, saját tőkéje megközelíti a 4,5 milliárd forintot, fiókhálózata 45 egységre bővül.

 

A pénzintézetek most lezárult egyesülése a hatékonyság javítását, az erőforrások összefogását szolgálja, de általa az üzleti lehetőségeink is bővülnek – mondta Hartmann Imre. A Pannon Takarék Bank Zrt elnöke hangsúlyozta, hogy a hitelintézetek az egyesüléssel az eddiginél magasabb színvonalon és szélesebb termékpalettával várják ügyfeleiket, a hatékonyabb működés pedig hosszabb távon az árazásra is kedvező hatást gyakorolhat. Hozzátette: a Pannon Takarék a nagyobb üzemméretnek köszönhetően jelentős költségmegtakarítást érhet el, és gyarapodó szakembergárdájával tovább növelheti üzleti aktivitását. A fúziót követően a Pannon Takarék munkatársainak száma több mint 250 főre emelkedik, ügyfeleinek száma pedig meghaladja a 60 ezret.
Mindeközben jelentősen kibővül és megújul Győrött az Árpád úton működő takarékszövetkezeti fiók, amelynek felújítása alatt a győri Schweidel utca 11. szám alatti kirendeltségben szolgálják ki a takarékok ügyfeleit. A felújítást követően, várhatóan október végétől a régi-új helyen, meggyőződésünk szerint Győr egyik legszebb bankfiókjában várjuk ismét ügyfeleinket - mondta Hartmann Imre.
 
A Pannon Takarék továbbra is meghatározó hitelintézete kíván maradni Magyarország egyik legnagyobb pénzügyi csoportjának, a szövetkezeti hitelintézetek integrációjának, és aktívan részt vesz annak további erősítésében. A Pannon Takarék tagja marad a Takarékok Garanciaközösségének is, így a bankban elhelyezett betéteket az OBA biztosításon túl továbbra is védi a takarékok saját Tőkefedezeti Alapja, amelyek ezáltal gyakorlatilag 100 százalékos biztonságban vannak.


A takarékszövetkezeti körökből származó információk szerint, a Takarékban által bekebelezett takarékszövetkezeteknem nem maradt más útja , mint a bankká történő átalakulás.
A tulajdonosi kör is érdekesen alakul. A volt takarékszövetkezeti tagok beleszólása gyakorlatilag nulla.

Az hogy Észak Dunántúl legnagyobb volt takarékszövetkezetekből létrejött bankjának miért nem Győr a központja?
Jó kérdés!  Ezt a Kedves Olvasó próbálja megindokolni....


(szerk)

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>