. Ma Ottó napja van.
A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ
2015-09-01 11:18:50
A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ

A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ

Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék meghatározó pénzintézete jött létre 2015. augusztus 31-én, miután lezárult a Környe-Bokod Takarékszövetkezet, a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet és a Pannon Takarék Bank Zrt. egyesülése. A fúziót követően a jogutód Pannon Takarék Bank mérlegfőösszege meghaladja a 70 milliárd forintot, saját tőkéje megközelíti a 4,5 milliárd forintot, fiókhálózata 45 egységre bővül.

 

A pénzintézetek most lezárult egyesülése a hatékonyság javítását, az erőforrások összefogását szolgálja, de általa az üzleti lehetőségeink is bővülnek – mondta Hartmann Imre. A Pannon Takarék Bank Zrt elnöke hangsúlyozta, hogy a hitelintézetek az egyesüléssel az eddiginél magasabb színvonalon és szélesebb termékpalettával várják ügyfeleiket, a hatékonyabb működés pedig hosszabb távon az árazásra is kedvező hatást gyakorolhat. Hozzátette: a Pannon Takarék a nagyobb üzemméretnek köszönhetően jelentős költségmegtakarítást érhet el, és gyarapodó szakembergárdájával tovább növelheti üzleti aktivitását. A fúziót követően a Pannon Takarék munkatársainak száma több mint 250 főre emelkedik, ügyfeleinek száma pedig meghaladja a 60 ezret.
Mindeközben jelentősen kibővül és megújul Győrött az Árpád úton működő takarékszövetkezeti fiók, amelynek felújítása alatt a győri Schweidel utca 11. szám alatti kirendeltségben szolgálják ki a takarékok ügyfeleit. A felújítást követően, várhatóan október végétől a régi-új helyen, meggyőződésünk szerint Győr egyik legszebb bankfiókjában várjuk ismét ügyfeleinket - mondta Hartmann Imre.
 
A Pannon Takarék továbbra is meghatározó hitelintézete kíván maradni Magyarország egyik legnagyobb pénzügyi csoportjának, a szövetkezeti hitelintézetek integrációjának, és aktívan részt vesz annak további erősítésében. A Pannon Takarék tagja marad a Takarékok Garanciaközösségének is, így a bankban elhelyezett betéteket az OBA biztosításon túl továbbra is védi a takarékok saját Tőkefedezeti Alapja, amelyek ezáltal gyakorlatilag 100 százalékos biztonságban vannak.


A takarékszövetkezeti körökből származó információk szerint, a Takarékban által bekebelezett takarékszövetkezeteknem nem maradt más útja , mint a bankká történő átalakulás.
A tulajdonosi kör is érdekesen alakul. A volt takarékszövetkezeti tagok beleszólása gyakorlatilag nulla.

Az hogy Észak Dunántúl legnagyobb volt takarékszövetkezetekből létrejött bankjának miért nem Győr a központja?
Jó kérdés!  Ezt a Kedves Olvasó próbálja megindokolni....


(szerk)

További híreink
Nem fogjuk meg Péterfy művésznő s@ggét
Nem fogjuk meg Péterfy művésznő seggét. Mondom magamnak, miközben Péterfy művésznő a fejem felett kalimpál a lábaival és ha nem fognák meg páran a megfogható részeken, a...
2019-09-22 10:18:26, Hírek, Környezetünk Bővebben
Mészáros moteljében monokinizve sokkol az erdélyi tornászmúltú énekesnő
Új szintet lépett a fidesznyik kultúrmunkások hűségnyilatkozata – kár, hogy már 50 fölött. De azért, hej...
2019-07-26 11:35:40, Hírek, Környezetünk Bővebben
Emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80 éves Karel Gott tiszteletére
Zéró euró névértékű emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80. születésnapját ünneplő Karel Gott tiszteletére.
2019-07-23 11:40:12, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A koronavírus-járvány miatt ugyan még hiányoznak a turisták a budai Várból, de a folyamatos építkezéseknek is ...
Bővebben >>