. Ma Emma napja van.
A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ
2015-09-01 11:18:50
A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ

A Pannon Takarék növekedése-Nem Győr a központ

Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék meghatározó pénzintézete jött létre 2015. augusztus 31-én, miután lezárult a Környe-Bokod Takarékszövetkezet, a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet és a Pannon Takarék Bank Zrt. egyesülése. A fúziót követően a jogutód Pannon Takarék Bank mérlegfőösszege meghaladja a 70 milliárd forintot, saját tőkéje megközelíti a 4,5 milliárd forintot, fiókhálózata 45 egységre bővül.

 

A pénzintézetek most lezárult egyesülése a hatékonyság javítását, az erőforrások összefogását szolgálja, de általa az üzleti lehetőségeink is bővülnek – mondta Hartmann Imre. A Pannon Takarék Bank Zrt elnöke hangsúlyozta, hogy a hitelintézetek az egyesüléssel az eddiginél magasabb színvonalon és szélesebb termékpalettával várják ügyfeleiket, a hatékonyabb működés pedig hosszabb távon az árazásra is kedvező hatást gyakorolhat. Hozzátette: a Pannon Takarék a nagyobb üzemméretnek köszönhetően jelentős költségmegtakarítást érhet el, és gyarapodó szakembergárdájával tovább növelheti üzleti aktivitását. A fúziót követően a Pannon Takarék munkatársainak száma több mint 250 főre emelkedik, ügyfeleinek száma pedig meghaladja a 60 ezret.
Mindeközben jelentősen kibővül és megújul Győrött az Árpád úton működő takarékszövetkezeti fiók, amelynek felújítása alatt a győri Schweidel utca 11. szám alatti kirendeltségben szolgálják ki a takarékok ügyfeleit. A felújítást követően, várhatóan október végétől a régi-új helyen, meggyőződésünk szerint Győr egyik legszebb bankfiókjában várjuk ismét ügyfeleinket - mondta Hartmann Imre.
 
A Pannon Takarék továbbra is meghatározó hitelintézete kíván maradni Magyarország egyik legnagyobb pénzügyi csoportjának, a szövetkezeti hitelintézetek integrációjának, és aktívan részt vesz annak további erősítésében. A Pannon Takarék tagja marad a Takarékok Garanciaközösségének is, így a bankban elhelyezett betéteket az OBA biztosításon túl továbbra is védi a takarékok saját Tőkefedezeti Alapja, amelyek ezáltal gyakorlatilag 100 százalékos biztonságban vannak.


A takarékszövetkezeti körökből származó információk szerint, a Takarékban által bekebelezett takarékszövetkezeteknem nem maradt más útja , mint a bankká történő átalakulás.
A tulajdonosi kör is érdekesen alakul. A volt takarékszövetkezeti tagok beleszólása gyakorlatilag nulla.

Az hogy Észak Dunántúl legnagyobb volt takarékszövetkezetekből létrejött bankjának miért nem Győr a központja?
Jó kérdés!  Ezt a Kedves Olvasó próbálja megindokolni....


(szerk)

További híreink
Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
Megivott egy üveg viszkit, majd fürdeni akart a Balatonban egy 13 éves fiú, de a köveken megcsúszott és beverte a fejét.
2018-06-27 09:33:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Ennyit keresnek az „újcelebek” – az Ön órabére is félmillió..?
240 vagy épp 500 ezer forint? Ezek bizony most nem a legjobban fizető szakmák havi bérei, hanem a magyar hírességek fellépési tarifái. Nagy a szórás még a magyar celebek ...
2016-10-15 20:31:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Vajna Timi tegnap megnyílt fánkozója mára bezárt
Vajna nejének fánkboltja pénteken nyitott meg különösebben nagy érdeklődés nélkül, némi MSZP-s ellenfánk-flashmobbal. A város döbbenten arra ébredt ma, hogy a ragyogó vál...
2016-10-15 14:15:25, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A szlovén Mladina hetilap március végén egy Orbán-karikatúrával a címlapján jelent meg. A címlapon a magyar mi...
Bővebben >>