. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Amikor egy utasszállító gépet lőnek le
2014-07-18 01:36:58
Amikor egy utasszállító gépet lőnek le

Amikor egy utasszállító gépet lőnek le

Az Origo.hu közlése szerint az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó, Boeing 777 repülőgép 11000 méteres repülési magasságon eltűnt a radarokról, és roncsait Ukrajnában találták meg. a 280 utas és 15 főnyi személyzet nem élte túl a tragédiát. Ukrajna felett két repülési körzetet lezárt az Eurocontrol, amely a repülőgépek útvonalait ellenőrzi , engedélyezi.


A Győri Hírhatárnak nem profilja a külügyi események követése, kommentálása,de amikor emberi butaság, elborult háborús indulat és felelőtlenség ártatlan és gyanútlan emberek életét veszi el, akkor egy gondolat erejéig fontos tisztázni, mi az áldozatokkal érzünk és elítéljük  a tetteseket!

Hogy olvasóinknak egy kisrálátása legyen, hány repülőgép van levegőben Európa egén, még éjszaka is, egy képet közlünk róla.

 

Képünkön a ma éjféli állapotot láthatják olvasóink, ahol jól látható, milyen sűrű szelik át a légijáratok  Európa egét,  éjszaka is. A kép a flightradar24 portálról származik, ahol bejelöltük azt a körzetet amelyet háborús veszély miatt az esemény után lezártak, mert azt már biztosan tudható, hogy a gép nem baleset, hanem katonai támadás áldozata lett. 

 

A tettesek nyílván még nem ismertek, és persze az ukrán-orosz vita érdekeltjei tagadják a felelősségüket, illetve a másik felet vádolják. A szakadárok, akiknek mindenki ellenség, aki nem velük van, viszont fegyverekkel az orosz fél elég jól ellátja őket, hallgatnak.

 

A sok fegyver ellenőrzése, használata egy modern hadseregben technológiai integrációt követel meg, ami azt jelenti, hogy a sok elektronika, radar, rádiótechnika, számítógép vezérelt fegyverek emberi ellenőrzése, kezelése nem olyanegyszerű feladat, mint elsütni egy AK géppisztolyt. Ebben az Egyesült Államok egész jó eredményeket ért el, míg Izrael is hasonló szinten képes teljesíteni. A szakadárokról alig tudni valamit, de ha 295 ártatlan légiutas ember haláláért felelősek, akkor ez minden erkölcsi-hazafias vagy szabaságvágyuk értékét, igazságát rombolta földig.

És talán azért, mert fegyvereket kaptak, csak nem tudják, mit mire kell használni, ha egyáltalán egy fegyvert használni kellene 2014-ben a világ Európának nevezett részén....

 

Az eset nagyon súlyos kérdéseket vet fel, köztük a konfliktusok hatásait, a "beszállítók" és "beszállók" felelősségét.

 

2014-07.17.én reggel 280 vidám és izgatott ember szállt fel egy repülőre, ahol 15 fős legénység biztosította a kényelmet és a repülést.
Ukrajna felett már túllehettek a reggelin, és kezdtek lazítani, filmet nézni...... És egyik pilanatról a másikra szétrepült körülöttük a világ és egy tűzgolyóban zuhantak a semmibe....

 

Ki az aki ezért felel? Ki az aki ezt tette, erre buzdított?

 

Kuala Lumpurban és a világ több részén döbbent családtagok, szülők és gyermekek néznek a semmibe, ahol eltűntek szeretteik, emberkéz által...

 

Szabó Zoltán

 



További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>