. Ma Auguszta napja van.
Az Összefogás – DK képviselőjelöltje bemutatkozik!
2014-01-16 01:22:20
Az Összefogás – DK képviselőjelöltje bemutatkozik!

Az Összefogás – DK képviselőjelöltje bemutatkozik!

A választások előtti felsorakozás az MSZP - E14-PM - DK - Liberálisok összefogásával megtörtént. Kemény csaták várhatók, amelyben csak remélhetjük az értékek megmenekülését, láthatóságát. Az egymás pocskondiázása a benne résztvevőket fogja minősíteni. Mivel a jelen kormánypárti képviselők médiaszereplése manapság mindennapos, ezért az ellenzék képviselőivel kezdjük az ismerkedést, bemutatást.
 
Győri Hírhatár: Glázer Tímeát kérdezzük, az Összefogás-DK országgyűlési képviselő jelöltjét, aki a 2-es választási körzetben indul.
 
Glázer Tímea: Glázer Tímea vagyok, a Demokratikus Koalíció Országos elnökségének tagja, Nyugat-Dunántúli régió felelős koordinátora, magánvállalkozóként dolgozó nő, és családanya, a modern európai Magyarország, a fejlődés, szolidaritás és összefogás híve.
 
Hh: Ez frappáns és tömör. De mondana valami személyeset, amit fontosnak tart?
 
G. T.: Győrben, „baloldali szívvel” születtem, sportos, nagy családban, dolgozó emberek között nőttem fel. Három bátyám a futballban bizonyított és szerzett elismerést a Glázer névnek. Tőlük tanultam a korrektséget, sportszerű küzdelmet a győzelemért, és az áldozatos munkát az eredményekért. Nővérem pedig ma is nélkülözhetetlen segítőm az életben. Legkisebb gyermekként édesanyámtól megörököltem négy testvéremmel alkotott család összetartását. Leányom egyedül visz egy – az édesapjától örökölt – kisvállalkozást.
 
HH: Hogyan kezdődött a politikai pályája?
 
G. T.: A közéleti aktivitásom 2002-ben, az MSZP-ben kezdődött, ahol később Gyurcsány Ferenc, még akkor megyei elnökként kért fel a szervezet megyei pártigazgatói feladatainak ellátására. 2005-től Molnár Csabával dolgoztam együtt, a 2006-os győztes országgyűlési választáson is. A Demokratikus Koalíció alakulásakor korrekt elszámolással adtam át addig viselt tisztségeimet, de sok baráttól kellett nehéz búcsút venni.
 
HH: És milyen politikai nézeteket, jövőképet képvisel?
 
G. T.: A politikai életben a Gyurcsány Ferenc által képviselt megújulásban kezdetek óta hiszek, ami az európai Magyarország megújulásának záloga. A mai valósággal szemben egy szabad, félelemmentes, élhető, szociális biztonságot és szolgáltatást nyújtó, sokszínűen fejlődő gazdasággal rendelkező, a fiatalok számára tudást adó, lehetőséget teremtő európai Magyarországon szeretnék élni! Ezért a Magyarországért érdemes dolgozni, a problémákkal őszintén szembenézni, és Összefogással megoldani.
 
HH: Az összefogásban részt vevő pártok programjait hogyan lehet összehangolni, képviselni, érvényre juttatni?
 
G. T.: A választók nagy többségű akaratával felhatalmazva teljes joggal küzdhetek a választók, de gyermekeink élhető jövőjéért is. A pártok eddig megismert céljai jórészt közös értékrenden alapulnak. A konkrét országos és helyi programok összehangolása pedig folyamatos. A választók érdeklődése, kérdései, tanácsai jelentős segítséget jelentenek a következő napokban a legfontosabb kérdések kiemeléséhez.
 
HH: Mire figyel jobban, mit tart fontosabbnak itt Győr és környékén, ahol az ország keleti régióihoz képest sokkal jobb a helyzet?
 
G. T.: Nagyon sok dologra kell koncentrálni, pontosan azért, mert jobb a helyzetünk, de egy stagnáló országban a jobb helyzetben lévő nagyobb veszélyben van, mert még többet veszíthet. Néhány kérdéskör, a teljesség igénye nélkül. Győr  egyetemi város, ahol ma már küzdeni kell a szegény, de tehetséges fiatalok középiskolai és egyetemi tanulmányi lehetőségéért. Ezt nem lehet elfogadni!
 
Nő a nehéz helyzetben lévők, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetűek száma. Személyes tulajdonságom, hogy az erőmet fokozza a szociális érzékenység, a hátrányos helyzetűek segítése, a helyzetük javításáért folytatott munka. Hiszem és akarom, hogy a nők, akik a család összetartó erejét adják, a gazdaságban és közéletben is egyenlő feltételekkel fejthessék ki tudásukat, teljesítményüket.
 
Kiemelt kérdés a választókerület és a győri térség beruházásainak helyzete, ami nem állhat le és nem állhat meg a Győr táblánál sem. Baloldali elődök teremtettek otthont az Audinak 20 évvel ezelőtt. A város ezzel még tartja előnyét a régióban. De új, fiatalos lendületre van szükség ahhoz, hogy Győr és vonzáskörzete ugyanilyen ütemben fejlődhessen. 
Képviselőként szeretném hittel, szorgalommal, munkával  segíteni közös jövőnk létrehozását, amihez kérem a választók bizalmát, támogatását és szavazatát.
 
(szerk)
 

Utoljára frissítve: 2014-01-16 16:27:53

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>