. Ma Máté napja van.
Az Összefogás – DK képviselőjelöltje bemutatkozik!
2014-01-16 01:22:20
Az Összefogás – DK képviselőjelöltje bemutatkozik!

Az Összefogás – DK képviselőjelöltje bemutatkozik!

A választások előtti felsorakozás az MSZP - E14-PM - DK - Liberálisok összefogásával megtörtént. Kemény csaták várhatók, amelyben csak remélhetjük az értékek megmenekülését, láthatóságát. Az egymás pocskondiázása a benne résztvevőket fogja minősíteni. Mivel a jelen kormánypárti képviselők médiaszereplése manapság mindennapos, ezért az ellenzék képviselőivel kezdjük az ismerkedést, bemutatást.
 
Győri Hírhatár: Glázer Tímeát kérdezzük, az Összefogás-DK országgyűlési képviselő jelöltjét, aki a 2-es választási körzetben indul.
 
Glázer Tímea: Glázer Tímea vagyok, a Demokratikus Koalíció Országos elnökségének tagja, Nyugat-Dunántúli régió felelős koordinátora, magánvállalkozóként dolgozó nő, és családanya, a modern európai Magyarország, a fejlődés, szolidaritás és összefogás híve.
 
Hh: Ez frappáns és tömör. De mondana valami személyeset, amit fontosnak tart?
 
G. T.: Győrben, „baloldali szívvel” születtem, sportos, nagy családban, dolgozó emberek között nőttem fel. Három bátyám a futballban bizonyított és szerzett elismerést a Glázer névnek. Tőlük tanultam a korrektséget, sportszerű küzdelmet a győzelemért, és az áldozatos munkát az eredményekért. Nővérem pedig ma is nélkülözhetetlen segítőm az életben. Legkisebb gyermekként édesanyámtól megörököltem négy testvéremmel alkotott család összetartását. Leányom egyedül visz egy – az édesapjától örökölt – kisvállalkozást.
 
HH: Hogyan kezdődött a politikai pályája?
 
G. T.: A közéleti aktivitásom 2002-ben, az MSZP-ben kezdődött, ahol később Gyurcsány Ferenc, még akkor megyei elnökként kért fel a szervezet megyei pártigazgatói feladatainak ellátására. 2005-től Molnár Csabával dolgoztam együtt, a 2006-os győztes országgyűlési választáson is. A Demokratikus Koalíció alakulásakor korrekt elszámolással adtam át addig viselt tisztségeimet, de sok baráttól kellett nehéz búcsút venni.
 
HH: És milyen politikai nézeteket, jövőképet képvisel?
 
G. T.: A politikai életben a Gyurcsány Ferenc által képviselt megújulásban kezdetek óta hiszek, ami az európai Magyarország megújulásának záloga. A mai valósággal szemben egy szabad, félelemmentes, élhető, szociális biztonságot és szolgáltatást nyújtó, sokszínűen fejlődő gazdasággal rendelkező, a fiatalok számára tudást adó, lehetőséget teremtő európai Magyarországon szeretnék élni! Ezért a Magyarországért érdemes dolgozni, a problémákkal őszintén szembenézni, és Összefogással megoldani.
 
HH: Az összefogásban részt vevő pártok programjait hogyan lehet összehangolni, képviselni, érvényre juttatni?
 
G. T.: A választók nagy többségű akaratával felhatalmazva teljes joggal küzdhetek a választók, de gyermekeink élhető jövőjéért is. A pártok eddig megismert céljai jórészt közös értékrenden alapulnak. A konkrét országos és helyi programok összehangolása pedig folyamatos. A választók érdeklődése, kérdései, tanácsai jelentős segítséget jelentenek a következő napokban a legfontosabb kérdések kiemeléséhez.
 
HH: Mire figyel jobban, mit tart fontosabbnak itt Győr és környékén, ahol az ország keleti régióihoz képest sokkal jobb a helyzet?
 
G. T.: Nagyon sok dologra kell koncentrálni, pontosan azért, mert jobb a helyzetünk, de egy stagnáló országban a jobb helyzetben lévő nagyobb veszélyben van, mert még többet veszíthet. Néhány kérdéskör, a teljesség igénye nélkül. Győr  egyetemi város, ahol ma már küzdeni kell a szegény, de tehetséges fiatalok középiskolai és egyetemi tanulmányi lehetőségéért. Ezt nem lehet elfogadni!
 
Nő a nehéz helyzetben lévők, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetűek száma. Személyes tulajdonságom, hogy az erőmet fokozza a szociális érzékenység, a hátrányos helyzetűek segítése, a helyzetük javításáért folytatott munka. Hiszem és akarom, hogy a nők, akik a család összetartó erejét adják, a gazdaságban és közéletben is egyenlő feltételekkel fejthessék ki tudásukat, teljesítményüket.
 
Kiemelt kérdés a választókerület és a győri térség beruházásainak helyzete, ami nem állhat le és nem állhat meg a Győr táblánál sem. Baloldali elődök teremtettek otthont az Audinak 20 évvel ezelőtt. A város ezzel még tartja előnyét a régióban. De új, fiatalos lendületre van szükség ahhoz, hogy Győr és vonzáskörzete ugyanilyen ütemben fejlődhessen. 
Képviselőként szeretném hittel, szorgalommal, munkával  segíteni közös jövőnk létrehozását, amihez kérem a választók bizalmát, támogatását és szavazatát.
 
(szerk)
 

Utoljára frissítve: 2014-01-16 16:27:53

További híreink
Lázár János kinyírta Budapest jövőjét
Kedd este jelent meg a Magyar Közlöny, benne egy jogszabállyal, ami szerint számos fővárosi és néhány vidéki fejlesztést töröl a kormány a „rezsicsökkentés megvédése és a...
2023-09-11 09:40:16, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Pintér nyomozókat toboroz kiemelt fizetésért
Pintér Sándor belügyminiszter új tervezete szerint az online térben elkövetett bűncselekmények felderítésére specializálódott egység felállítását tervezik. A kormányzat o...
2023-09-11 09:40:15, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Az igazgató sem tudja, miként kerültek az Orbán-idézetek az iskola falára
Nem tudja, kinek az ötlete volt az Orbán Viktor idézetek falra helyezése, a táblával ő is csak akkor szembesült, amikor már felszerelték – erről beszélt a csepeli Jedlik ...
2023-09-03 10:33:28, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rákay Philipék már novemberben meghirdették a Szent-György hegyen álló nevezetes présházat, a Tarányi-pincét, ...
Bővebben >>