. Ma Andrea napja van.
DK-GYŐR A FIDESZ UTÁN IS ÉLNI FOG
2016-12-01 00:21:45
DK-GYŐR A FIDESZ UTÁN IS ÉLNI FOG

DK-GYŐR A FIDESZ UTÁN IS ÉLNI FOG

Az úgynevezett "olajgyári kémény" Győrben nagy port vert fel. Az egyik oladalon az Európai Ifjúsági Olimpia kapcsán olimpiai falunak épített, de a 2 hét után a győri csúcsra járatott lakáspiacon busás haszonnalértékesíteni szándékozók, másrészt a Győr-Sziget városrész valaha dicső ipari-polgári múltjának egy darabkáját megőrizni szándékozók érvei-érdekei csapnak össze. Míg a Jobbik harapósan nekiment a polgármesternek, mert nem rombol le egy kéményt, a DK érdekes megközelítést alkalmazott.Közleményüket vágatlan formában tesszük közzé.

 

Arról keringenek városi mende- mondák, hogy az EYOF kapcsán "pénz nem számít" módon rengeteget költenek a Sziget és Újváros átalakítására, nagy ingatlan fejlesztések zajlanak, ami felett egyes Fidesz háttér emberek kizárólagosan rendelkezhetnek....

 

Ez a Fidesz rendszerében már-már hétköznapi, hogy túlárazott beruházások haver fővállalkozói rendre nyernek, közben városunk múltját rombolják (Széchenyi tér, Duna-kapu tér, Ifjúsági ház, Vasas otthon)  Fájdalmas, mert a város építészei több alternatívát is letettek az asztalra, sokszor olcsóbb, modern és mégis hagyományt őrző, és akár zöld értékrendeket képviselve.

 

Az „olimpiai falut” egy banki ingatlankezelő cég finanszírozza, ami több mint 230 lakást a Szigetben. Az EYOF két hete után ez a lakásvagyon 4,6 milliárdot ér minimum. Most amikor az ingatlanárak csúcson járnak, ez óriási üzlet azoknak, akik ellenőrizetlenül garázdálkodhatnak az olimpiai lehetőséggel és kaptak hozzá egy kitakarított történelmi városrészt, amihez azt gondolták, a kilátást is megrendelhetik.

 

Borkai Zsolt polgármester ráérzett arra, hogy itt a Fidesz "minden a miénk szemlélet" beleütközik egy nem felülírható tényben. Nem tűnhet el nyomtalanul Győr- Sziget 100 éve! Megérdemel legalább egy emléket, amely égre törve jelzi, Győr a múltjából legalább annyira él, mint ahogy dolgozik a jövőért.

 

Borkai Zsolt nem építész, de megértette, ez nem politika hanem kultúra. Nem haszon hanem érték! Nem egy kémény, hanem kapocs múlt és jövő között….

 

A DK üdvözli a kémény pusztítás elhalasztásáról szóló döntést, bátor lépésnek tartja a polgármestertől  Fidesz érában szokatlan önállóságot, de mutatja: Győr a Fidesz után is élni fog. 


 A DK Győri vezetése az értéket teremtő politikában, döntésekben hisz, amely kultúrát épít és elítéli az anyagi osztozkodásra épülő mutyikat, hatalmi harcokat.


Demokratikus Koalíció
Győri Elnöksége

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>