. Ma Emma napja van.
Göncz Árpád a magyar nép fia, a demokrácia és szabadság jelképe
2015-10-07 08:56:03
Göncz Árpád a magyar nép fia, a demokrácia és szabadság jelképe

Göncz Árpád a magyar nép fia, a demokrácia és szabadság jelképe

Göncz Árpád élt 93 évet. A magyar demokrácia bölcs Köztársasági Elnöke, a nép államfője. Politikai ellenfelei, és azok, akik rá akarták kényszeríteni akaratukat, nem szerették. A gerinctelenek a csőcselékkel kifütyültették, de a nép, az emberek emlékezetében Árpi bácsi volt a haza, és a bölcs igazság letéteményese.


A nép bölcsességét félre lehet vezetni, ahogy ezt sokszor megtapasztaljuk, de bizonyos emberek mennek egy úton, ami kivezet a mocsárból. Miben különböznek azoktól, akik fütyülnek, gyűlölködnek, és azoktól akik gyűlöletet, félelmet keltenek? Göncz Árpád volt az, aki megmutatta, a politika a köz szolgálata, és nem a propaganda- néphülyítésen alapuló szabad rablás terepe.

Göncz Árpád  a nép fia. Hálás volt a sorsnak, hogy túlélte a háborút, és kötelességének érezte hogy  a békét, az emberek életének jobbá tételét segítse. regényben, mesékben, fordításaiban, és politikai pályafutásának döntéseiben. Nem hibátlan akart lenni, hanem nem akart etikátlanság, hibájába esni.

Halálával egy embert veszítettünk, aki élő bizonyítéka volt annak, volt egy nem tökéletes, de élhető, bíztató, fejlődő Magyar Köztársaság.

Több köztársasági elnökünk volt már,sőt van már köztársaság nélküli is, de Göncz Árpád volt az, aki megmutatta a mércét, mit is kell egy Köztársasági Elnöknek tennie a közért!

foto:Göncz Árpád Londonban, II. Erzsébet királynőnél

Szabó Zoltán

A DK Győr-Moson-Sopron

megyei közgyűlési képviselője


További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>