. Ma Emma napja van.
Győriek kockázata a Quaestor ügyben- A DK-s Glázer Tímea nyilatkozata
2015-03-12 11:58:53
Győriek kockázata a Quaestor ügyben- A DK-s Glázer Tímea nyilatkozata

Győriek kockázata a Quaestor ügyben- A DK-s Glázer Tímea nyilatkozata

Glázer Tímea, a Demokratikus Koalíció győri képviselője tartott sajtótájékoztatót a Quaestor bróker botrány nyomán kialakuló helyzetről. Mint ismeretes, tegnap a DK győri elnöksége felszólította Tarsoly Csabát, mondjon le díszpolgári címéről, amit legfrissebb értesülésünk szerint hivatalosan, írásban meg is tett a mai nap.


 

Hírhatár: Mint városi képviselő, milyen veszélyeket lát Győr sportéletére nézve a Questror ügyből?

 

Glázer Tímea: Mint tudjuk, szerteágazó ügyekben volt benne Tarsoly Csaba birodalma, a Quaestor. A Quaestor ügy egyértelműen fideszes ügy. A Quaestor csődje nem csak a kisemberek megtakarítását lopta el, hanem nehéz helyzetbe hozta Győr városát is. A Quaestor csoporttal az ETO futball klub kapcsán több ügyünk is van, hiszen a stadion telke és az építmények hozzátartoznak a város sportéletéhez és tulajdonához. A fociklubnak évi több száz milliót adott évente a város. Mi lesz a gyerekekkel? Veszélyeztetjük a képzésüket és szélnek eresztjük őket?

 

Hh.: Milyen kezdeményezéssel él a frakciójuk a győri Közgyűlésben?


G. T.: Véleményünk szerint Borkai Zsolt polgármester úrnak össze kell hívnia a közgyűlést és be kell mutatnia azt a koncepciót, hogyan védjük meg a város ingatlanát a Quaestor felszámolása kapcsán. Egyértelműen fideszes ügyről beszélünk, hiszen Tarsoly Csabának jó kapcsolatai vannak fideszes politikusokkal, köztük a győri Szijjártó Péterrel. Lehet, hogy nem is szóbeszéd, hanem valóság, hogy a betétesek vettek egy téglát Szijjártó dunakeszi házába? Szijjártó maga mondja el vagyonnövekedésével kapcsolatban, hogy "jók voltak a befektetései". Mint tudjuk, a befektetések brókercégeknél vannak. Míg az övé nőtt, addig az emberek elvesztetették néhol 40 éves megtakarításukat. A dolgok jelen állása szerint Szjjártó és fideszes bandája járt jól. Akkor az út szélén hagyják a betéteseket, vagy csak a haverokra vonatkozik, hogy nem hagyunk senkit az út szélén? Vagy azok közül sem mindenkire már? Tehát vizsgálnia kell a botrány hatását a városra, a közgyűlésben.


A DK Győri elnöksége tegnapi közleményében kérte Tarsoly Csabát, hogy mondjon le 2013 évben kapott győri díszpolgári címéről, amit elküldtünk a polgármester úrnak is. Fontos lépésnek tartjuk, hogy ma Tarsoly Csaba lemondott a címről, de ezzel nem zárul le az ügy.

 

Hh.: Mint ellenzéki képviselő, milyen hatást gyakorolhat a folyamatokra, kilábalásra?


G. T.: A közgyűlésben azonos joggal, és eskünknek megfelelően, felelősen gondolkodunk a városról, a jövőnkről. Az, hogy a többségi képviselők eddig nem igényelték a véleményünket, és automatikusan leszavaták a kezdeményezéseinket, remélem, a jövőben megváltozik! Az jól látszik, hogy az összeomló "Csak a Fidesz" irányítási kultúra Győrben nem követhető út. Mi az élhető, fejlődő Győrért kampányoltunk, és képviselőként is ezt támogatjuk. Minden kalandor, kockázatos intézkedést pedig következetesen támadunk és felhívjuk a közvélemény figyelmét.

(szerk)


Utoljára frissítve: 2015-03-12 12:52:04

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>