. Ma Andrea napja van.
Hegyeshalom, a béke utolsó napja?
2015-09-14 23:30:05
Hegyeshalom, a béke utolsó napja?

Hegyeshalom, a béke utolsó napja?

Németország határellenőrzési intézkedésére Ausztria is tesztelte a hatáellenőrzés fel és lekapcsolását ma. Azok a menekültek, akiket Röszkéről eddig ide-oda tologattak, látszólagosan cél és átgondolás, sőt emberség nélkül, most irányvonatokkal zsuppolták a hegyeshalmi határra, miközben a magyar hatóságok ellenséges, de annál hatástalanabb migráció kezelésének köszönhetően Magyarország vasúti közlekedése el van vágva Európától….

 

Az emberáradatot önkéntesek várják a határon, magyar oldalon helyiek, Vöröskeresztesek, náhányan Győrből, Móvárról. Hétfő este közel 50-en önkéntes, az önkéntes adományokból felhalmozott vízzel, gyümölccsel, élelemmel, meleg ruhával várta a késő délutáni 2-4000 közötti menekült tömeget.

 

Este 7 óra körül Glázer Tímea, aki nem képviselőként, nem a DK egyik prominenseként, hanem önkéntesként segített, arról tudósította szerkesztőségünket, hogy két várandós anya a határ felé gyalogolva kezdett vajúdni. Őket az önkéntesek és családtagok szállították át az osztrák oldalra, ahol osztrák állampolgárként látták meg a napvilágot.

 

G.T.:„Nagyon sok helyi önkéntes segít a menekülteknek. Nem tudok arról, hogy az osztrák oldalon mi történik, de megható, hogy a magyar önkéntesek milyen áldozatvállalással segítik a rászorulókat. Ugyan ez történt Győrben a vasútállomáson is, amíg arra ott szükség volt.

A Vámosszabadi tábor előtti tér rendbetételét, a menekültek ellátását, szállítását pedig osztrák önkéntesek biztosították, amiért külön köszönet illeti őket. Van olyan helyzet, amikor az embernek cselekedni kell, mert ha nem, már nem az az ember. Hangsúlyozottan köszönet azoknak az embereknek, legyen az magyar, osztrák, akik a menekült családok, gyermekek, emberek létfeltételeit biztosították, nagyon sokszor saját zsebből!”

 

Más hírekből úgy értesülhetnek az olvasók, hogy az osztrák hatóság meghozta az első olyan döntést, ami szerint egy menekült családot nem toloncolnak vissza Magyarországra, mert Magyarország a leg alapvetőbb jogokat nem biztosítja számukra.

Szerdától bezárul sok határ, így a magyar állampolgárok közül sokan döntési helyzetbe kerül.

Ember marad, szabad marad?

-ZaH-

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>