. Ma József napja van.
„Milyen Szerencse, hogy a gyermekeim az Ön kezébe kerültek, Mrs. Timi…”
2015-09-08 14:41:22
„Milyen Szerencse,  hogy a gyermekeim az Ön kezébe kerültek, Mrs. Timi…”

„Milyen Szerencse, hogy a gyermekeim az Ön kezébe kerültek, Mrs. Timi…”

„Jó emberek segítségével , mint te ,gyermekeim Münchenbe jutottak , és  akkor sóhajtottam megkönnyebbülten, és azt mondtam a férjemnek, Mohammed gyere! Azt hiszem a gyermekeink elfogadják ezt a hölgyet, mert lefényképezték magunkat vele…. Mrs. Timi! Köszönöm szépen!  A tollam nem tudja leírni amit érzek, mert a Te bejegyzésedre kiszáradt a tinta, de  könnyes lett a szemem…….”

 

Ilyen és ehhez hasonló mondatokat ír a  hat szír gyermek édesanyja, akiket Móron nem akart felengedni a buszsofőr a buszra, pedig vettek volna jegyet Győrig. A tanácstalan fiatalokra egy helyi lakos hívta fel a figyelmet, és a Móron élő Éva és József sietett az fiatalok segítségére, ahol bebizonyosodott, semmilyen alapja nincs a pánikkeltésnek. Így a következő buszra már „felfértek”. Hogy a fiatalokat biztonságba tudják, segítséget kértek győri ismerősüktől, Glázer Tímeától. Tímea Győrben közismert közéleti személy, a DK önkormányzati képviselője, de a segítőkészség, szociális érzékenység megtestesítője is. Legutóbb a szegény sorsú gyerekek nyári táborozása kapcsán találkoztunk vele.

 

Hh: Mi történt konkrétan?

A vasárnap délutáni hívásra azonnal a vidéki buszpályaudvarra mentem, és odahívtam képviselőtársamat, Dr. Neupor Zsoltot. Együtt fogadtuk a móri autóbuszról leszálló menekülteket.

 

Hh: Honnan tudták kit vártak?

Ezzel a táblával érkeztek. Ez egyértelmű azonosítás volt.

Akkor már tudtuk, és ők is mondták , hogy Ausztria akadálymentesen fogadja őket, és segítsük őket a hegyeshalmi vonathoz. De, itt fontosnak tartom elmondani, hogy a fiatalok, tisztán, ápoltan szálltak le a buszról. Jó benyomást tettek ránk, intelligens viselkedésükkel. A legnagyobb fiú beszélt angolul, rajta keresztül kommunikáltunk, de a többiek is jó megértették magukat. Mivel a vonatra kellett sietni, csak annyi idő volt, hogy a vonatjegyet vegyük meg és felszálljanak a vonatra. Az állomáson sok rendőr és tanácstalan menekült között őket sikerült feltenni a vonatra, ami valóban elvitte őket a határig.

 

Hh: Mi történt a családdal?

Facebook címet cseréltünk, és itt tudtam meg, hogy szerencsésen Miklóshalmára értek, majd hétfőn már Münchenbe érkeztek. Nagyon boldogok és reménykedők!

 

Hh: Miért engedték el a gyermekeiket kíséret nélkül a szülők?

Annyit tudunk, hogy az édesapa fogorvos. Jó körülmények között, jó nevelést kaptak, de a helyzet összeomlott és nem volt választásuk, így a gyermekeik életét mentették. A szülők maradtak, mert a gyermekeiket akarták biztonságban tudni, de bíztak abban, hogy összefogva nem éri őket baj. Az interneten folyamatos kapcsolatban vannak, így a szülői gondoskodás, kapcsolat nem marad el.

 

Hh: Mit tud a további sorsukról?

Most Münchenben vannak egy táborban, ahonnét kijárnak a városba. Tájékozódnak és tervezik a jövőt. Az édesanyjuk nagyon boldog és hálás Németországnak, a német népnek. Amikor ezt olvastam, nagyon szomorú lettem.

 

Az édesanyával tartom a kapcsolatot, és átélem édesanyaként azt az aggódást, amivel a gyerekekeit útjára engedte. Eddig még nem éltem át olyan helyzetet, hogy veszély miatt le kelljen mondanom a gyermekemről, hogy őt biztonságba tudjam.

De, vasárnap sokat tanultam az életből. Mennyire fontos a béke, a családok biztonsága. A gyűlöletnek, félelemnek lehetnek nyertesei, haszonélvezői, de a gyermekek, a családok biztosan az áldozatai!

 

Amit tettünk, egy nagyon kicsi csepp egy egyre növekvő áradat igényelte emberség óceánból. Az osztrák, német és a magyar önkéntesek , segítők példát mutattak emberségből. Ők nem félnek, csak teszik amit emberként tenniük kell. Az orbáni világ az emberséget nem támogatja, mert abból nincs haszna. Amit ma a menekültekkel megtesznek, azt holnap , megbélyegzett magyarokkal teszik meg, köztük ugyanúgy gyermekekkel? Ez nem politika, hanem  veszély!

 

(-ZaH-)

 

 

További híreink
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>