. Ma Emma napja van.
Óriási hazugságok-politikai haszonért
2015-09-24 00:11:02
Óriási hazugságok-politikai haszonért

Óriási hazugságok-politikai haszonért

Orbán Viktor most el kezdte játszani a Hunyadi János 2.0-t, miközben a külügyminiszter az elmúlt hetekben sikeresen összeveszett minden szomszédunkkal, ezzel együtt Magyarország kerítést húz Európai Uniós tagállamok közé….mondta előadásában Kakuk György újságíró, a DK elnökségi  és  a DK külügyi kabinetjének tagja.


 

A fórum előtt a DK győri elnökével és Glázer Tímeával, a DK győri képviselőjével körbejárták Vámosszabadi, Hegyeshalom,  Miklóshalmát és a győri vasútállomást. Beszélgettek menekültekkel segítőkkel, és osztrák csendőrökkel.

Amíg osztrák oldalon valamilyen szinten szervezetten, és a menekülteket tájékoztatva, alternatív módon kezelték és szállították tovább a menekülteket, addig a magyar hatóságok itt csak asszisztáltak a menekültek menetéhez, ami különösen értelmetlenné vagy éppen gyanússá teszi, hogy a röszkei magyar rendőrtámadás, az egész kerítés rendszer .

 

Az előadó arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán tudatosan választotta ki a menekült kérdést, amivel elterelheti a figyelmet mindarról, ami veszélyeztetheti a népszerűségét, a kitiltási botránytól a devizahitelesek sorsán át a Quaestor botrányig. Ezért már kora tavasszal levelezett, plakátolt, a médiával össztüzet zúdíttatott a migránsokra, akiket illegalitással, betegség terjesztéssel, a magyar munkahelyek veszélyeztetésével  vádolt meg, úgy, hogy közben a magyar lakosság 97%-a nem is látott menekültet. Majd a menekülteket úgy helyezte el, úgy mozgatta és kezelte, hogy a félelemkeltéshez statisztáljanak ( a győri állomáson leszállított 240 koszovói albánesete, vagy a Vámosszabadi táborból napi szinten Győrben őgyelgők látványa ehhez tartozott. )

 

Mindeközben az embercsempészek csak Magyarországon milliárdokat kerestek, a magyar hatóságok statisztálása közben. (aminek szintén furcsa kontrasztja, hogy a kamionban talált 71 halálos áldozat után, gyakorlatilag egy nap alatt elfogták azt a csempészbandát. A többi dolgozott tovább… szerk)

 

A menekültekkel való bánás, a tájékoztatásuk, a velük való bánás minden létező szakmai és emberi szabályt is megsértett, emellett semmit nem teljesít az állam a schengeni előírásokból. Arra is gondolhat a szakember, hogy a minél rosszabb annál jobb a vezérlő elv.

Láthatóan Orbánnak bevált a számítása, mivel a lakosság jelentős részéből kiváltotta a „migránsellenességet” és ma senki nem beszél arról, hogy a magyarok veszítik el a jogaikat, szabadságukat. Sőt, a kormány népszerűsége nőtt itthon, miközben a valós megítélés a magyarokkal szemben az elmúlt 25 évben nem volt ilyen mélyponton.

 

Kakuk György elmondta, ő kritikusa az Uniónak, de azért mert több Európát, gyorsabb és felelősebb döntéshozást akar. A mai kihívás Európának nem azért probléma, mert a menekültek tömegei ellepnék.A kultúrális sokszínűség sem újdonság.mert Európa eddig sem volt homogén. Az összes eddigi és várható menekültek lényegében nem érik el Európa népeinek 0,1%-t. Azaz Európa népességének csökkenését a bevándorlók szinten tartják. Az más kérdés hogy a beillesztésre nagyon oda kell figyelni….

 

A probléma inkább az , hogy a gyors cselekvést igénylő helyzetekre a sok egyeztetés, és a teljes egyetértés nem elvárható eljárás, mert erre nincs idő. Egyes német politikusok kiszólásai, Orbán módszereinek elfogadása pedig inkább a parancsuralmi állapot elfogadása, és ezzel a szélsőségek erősítése. Európa valódi befolyással bíró többsége ezt elutasítja. És ez az elutasítás Magyarország számára semmi jót nem jelent.

 

 

A hallgatóság kérdéseivel zárult a fórum, ami egy eluralkodó félelem hullámban  a tisztánlátás mécseseként hatott a közönségre.

-ZaH-

Utoljára frissítve: 2015-09-24 08:59:35

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>