. Ma Auguszta napja van.
Véget ért az "Aktívan a munkáért!" program: Közel 15 ezren végeztek sikeresen
2015-12-08 08:17:11
Véget ért az

Véget ért az "Aktívan a munkáért!" program: Közel 15 ezren végeztek sikeresen

A Türr István Képző és Kutató Intézet egyik legfőbb küldetése a társadalmi felzárkózás elősegítése, valamint a mélyszegénység megszüntetése. Ennek érdekében indította útjára 2012-ben az „Aktívan a munkáért!” programot, amely a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzéseket és egyéb támogató szolgáltatásokat nyújtott országszerte. A program különböző képzéseit 14 900 fő végezte el sikeresen, amelyek az Új Széchenyi Terv keretén belül, Európai Uniós társfinanszírozással és a Szociális Alap támogatásával valósultak meg.

 

Győr-Moson-Sopron megye területén összesen 36 toborzó rendezvény keretében 474 jelentkező kompetenciáinak felmérésére került sor.

A képzés leginkább a foglalkoztathatóság szempontjából alapkövetelménynek számító ismereteket biztosított a résztvevők számára (pl. kommunikációs készség növelése, önéletrajz írása valamint a munka világában való eligazodást segítő készségek fejlesztése).

A képzésben résztvevők közül ezt követően a helyi vállalkozói igények felmérése alapján különböző szakmákat betanító képzéseken (pl.: Idősgondozó) is részt vehettek. A projekt így nem csak szakmát adott a képzésben résztvevőknek, hanem lakóhelyükhöz közel valós gyakorlati lehetőséget is biztosított.

A program utolsó évében 5-8. osztályos képzések is indultak azok számára, akik valamilyen oknál fogva a képzés indulásáig nem tudták befejezni az általános iskolát, és az aluliskolázottság nehezítette számukra az elhelyezkedést.

A képzéseken országosan 17 846 fő vett részt, amelyből 14 900-an sikeres vizsgát tettek. Az „Aktívan a munkáért!” program ezáltal eredményesen járult hozzá az iskoláztatási színvonal emelkedéséhez, valamint közel 15 ezer ember számára adott esélyt arra, hogy ismét elhelyezkedjen a munka világában.

 

Türr István Képző és Kutató Intézet

 

Az Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) felnőttképzési és módszertani háttérintézeteként a társadalmi felzárkózás előmozdításában, a mélyszegénység megszüntetésében és az esélyteremtésben európai uniós, valamint hazai finanszírozású programjai keretében főként a hátrányos helyzetűeket, álláskeresőket, alacsony iskolai végzettségűeket, mélyszegénységben élőket és a megváltozott munkaképességűeket segíti.

További információ: www.tkki.hu

 




Fizetett megjelenés


További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>