. Ma Ervin napja van.
A Tudomány Való Világa – a lehetőség bennünk van
2014-01-13 12:14:46
A Tudomány Való Világa – a lehetőség bennünk van

A Tudomány Való Világa – a lehetőség bennünk van

A győri Mobilis Interaktív Kiállítási központ és Tudományos Játszóház, mint nevében is benne van, többcélú intézmény. Időről időre meglátogatjuk, hogy Győr leginnovatívabb intézményéből tudósítsunk.  


A győri Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján – a térség üzletemberei összejövetelén– a Mobilis szolgáltatta a látványosságot, fizikai kísérleteket, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az intézmény az üzleti élet figyelmét magára irányítsa.

 

Szilasi Péter Tamás, a Mobilis ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy most egy izgalmas program fut a már bejáratottakon kívül, amit a „Tudományos Valóság Show – VoltTimer” néven jegyeznek.

Ebben a járművek iránt érdeklődő fiataloknak, csapatoknak hirdettek meg egy autó átépítési lehetőséget, amiben régi, akár „Old Timer”  karosszériákba kell modern, elektromos hajtást építeni.

 

A Mobilis a környezetünkben található vállalkozásokkal szervezte meg a verseny hátterét, azaz a térség meglévő műszaki potenciálja, a résztvevők innovációs képességével, ugyan játékos, versenyes formában, de a régiből új értéket teremthet.

A verseny a műszaki élet valóságát, lehetőségeit mutatja meg, amiben a fiatalok érdeklődése, alkotó kedve a motor.

A „verseny” már elindult, a csapatoknak 2014. március közepéig kell „termékükkel” elkészülni. Az alkotási folyamatot folyamatosan videó felvételekkel is dokumentálják, amiből újabb ismeretterjesztés, innovációs motiváció keletkezhet.

 

Ezen túl a Mobilis 2013-ban rendkívül intenzív munkával, sok ötletes programmal várta a látogatóit, iskolásokat és felnőtteket. Ami viszont ezen túlmutat, az az, hogy országos rendezvényeken, kiállításokon is bemutatkozott, sőt eszközökkel, kidolgozott programokkal részt vett más ismeretterjesztő intézmények rendezvényein. Azaz a győri szellem kiszabadult a palackból, és erősödik.

 

Szabó Zoltán


Utoljára frissítve: 2014-01-14 06:55:46

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>