. Ma Máté napja van.
Délelőtt baleset miatt lezárták a Mártírok út és Tompa utca kereszteződését Komárom felé.
2014-07-07 15:19:13
Délelőtt baleset miatt lezárták a Mártírok út és Tompa utca kereszteződését Komárom felé.

Délelőtt baleset miatt lezárták a Mártírok út és Tompa utca kereszteződését Komárom felé.

Délelőtt baleset miatt lezárták a Mártírok útja és Tompa utca kereszteződését. Hétfő délben egy megkülönböztetett jelzését használó darus műszaki mentő "tűzoltó autó" elé hajtott egy  Skoda tipusú személygépkocsi figyelmetlen  vezetője.

 

Mint a Győri Hírhatár helyszínen járt tudósítója szemtanúktól megtudta, a Tompa utca felől, a lámpa zöld jelzésére egy Skoda személygépkocsi az egyenesen haladó sávjában elindult, figyelmen kívül hagyva a Bisinger felüljáró felől érkező, megkülönböztető jelzéseit használó, a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelem Parancsnokságához tartozó, darus műszaki mentő gépkocsit.

 

A tűzoltó autó az összeütközést nem tudta elkerülni, és a megállásig a Skodát legalább 15-20 m-en keresztül maga előtt tolta.

 

A közelben, zárt üzletében dolgozó szemtanú, a szirénázásra nézett fel és látta az ütközést, valamint azt, hogy az ütközés után a darus tűzoltó autó letolatott a személygépkocsiról, és a Skodából az anyósülésről kiszáll valaki.

 

Más szemtanú elmondása szerint a Skoda vezetője azért volt figyelmetlen, mert a mellette balra kanyarodó sávban lévő gépkocsi nem indult el, mert a jól hallhatóan szirénázó tűzoltó autónak biztosította az elsőbbséget.

 

A baleseti helyszínelés idejére a keleti irányban, Komárom és az Audi felé tartó forgalmat a Nagysándor József út - Ipar út felé terelték, így azonban az említett csomópontban keletkezett dugó és az egyébként csendes gyárvárosi főutcát feltöltötték az elterelt autók.

A balesetben a helyszíni információk szerint tűzoltó nem, viszont a Skoda vezetője súlyosabban megsérült.

 

A darus mentő autó, amivel egyébként súlyos baleseteknél találkozhatunk, például akkor, amikor az autópályán felborult kamionokat emelget, Ács fellé tartott, műszaki mentésre. Azaz ezzel a balesettel, más bajba jutottak mentése szenvedett késedelmet, illetve fényképünkön látható, hogy a darus autó is jelentős javításra szorul, így a javítás idejére kiesik a szolgálatból.

 

Tűzoltó autó elé hajtott Skoda

 

A nyár egyik kánikulai napja van, amikor a figyelmünket a hőség ellankasztja. Ilyenkor sokkal jobban kell figyelni, mert a közlekedésnek nevezett társasjátékból szerencsés hazaérkezőnek érdemes lenni!

 

-ZaH-

 

Utoljára frissítve: 2014-07-08 12:47:23

További híreink
Elhunyt a legendás magyar színésznő
85 éves korában vasárnap elhunyt Vass Éva kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész – közölte a szinhaz.org színházi portál.
2019-05-13 10:48:06, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Baleset az ÁRKÁD körforgalom Budai úti kijáratánál
Ma délelőtt baleset történt az ÁRKÁD körforgalom Budai úti kijáratánál. Két jármű ütközött, közlekedési lámpás irányítás mellett, keresztező módon. Mikor nem véd a lámpa?
2014-08-05 14:25:03, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Autópálya baleset-torlódás és tolakodás
Tanulnunk kell a közlekedést. A közlekedésben minél nagyobb a járműved, annál nagyobb a felelősséged, de mindenki egyenrangú, főleg a szabályok betartásának kötelmében. H...
2014-07-31 17:50:06, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az emberek jelentős részének, 42-43 százalékának csökkent a bevétele, jövedelme a koronavírus-járvány okozta g...
Bővebben >>