. Ma Ervin napja van.
DK: Repedések a megye tükörképén!
2016-05-06 14:09:37
DK: Repedések a megye tükörképén!

DK: Repedések a megye tükörképén!

 

Megyénk vállalatai, vállalkozói, az itt élő, tanuló, dolgozó emberek keményen megdolgoztak azért, hogy ma még elmondhatjuk, az ország szerencsés szeglete vagyunk- kezdődik Szabó Zoltán,a DK megyei képviselőjének közleménye.

 

Az elmúlt hetekben azonban olyan események láncolata követte egymást, amely azt mutatja, megyénket és Győr városát is elérte a Fidesz-KDNP hatalmi gőgje, és elvárásai, az emberek  általános lenézése, haver mutyi, a lekenyerezés és kifosztás gyakorlata.

 

Konkrétan:

-          A megye fejlesztésére jutó pénzből 13 milliárdot elvontak, cserében az országgyűlési képviselőink jól fizető megbízásokban magyarázzák, miért több a kevesebb. 

 

-          A Mosonmagyaróváriak köztulajdonában lévő ásványvíz forgalmazó céget csődbe vivő vezető privatizálta a céget, lényegében ingyen, amely mutyi most kipattant.

 

-          Az elmúlt évek sikervállalkozója, a Fidesz alapító atyja cégei alól elsőként próbálta a földeket eladni a hatalom, ahol a minisztériumi vezető, akár kávézgatás közben is dönthet ilyen dolgokról, miközben sok tisztességes agrár vállalkozó adósságba veri magát, mert elhiszi, hogy ez így rendben van.

 

-          A győri közgyűlés Fidesz-KDNP többsége felhatalmazza a polgármesterét, hogy 3 600 000 000Ft-ról előzetes jóváhagyás nélkül is dönthessen, az EYOF -ra hivatkozva. Mindeközben a Quaestornál elakadt 1 milliárd, „most úgysem kell, biztonságban van.”

 

-          A győri és mosonmagyaróvári munkahelyeket fenntartó magyar céget kizártak az ország legjelentősebb közlekedési tenderéből, ami 2 évig 1200 ember munkahelyét biztosíthatná, ahol a hivatkozási alap, nemzeti érdekből 10miliméter!

 

-          Az EU forrásokból Lázár minisztériuma nem akar energiatakarékossági programra pénzt adni, mondván a szegény emberek értéktelen lakásait nem éri meg korszerűsíteni, mert csak annyit érnek amennyijük van? Győri és vidéki panelprogramokkal így mi lesz?

 

-          Matolcsy György felajánl egy összeget a Széchenyi Egyetemnek, és elmondja, hogy az Ő sikereinek tükrében, Győr sikere milyen jól néz ki! Kérdés kinek a pénzét, milyen jogon osztogatja? Mindez független attól, hogy Egyetemünk fejlesztése számunkra fontos és valódi KÖZ ügy, de Egyetemünk jó hírneve többet jelent, minthogy alibiként ide is kerüljön vitatható módon keletkezett olyan közpénz, amivel Matolcsy nem tud elszámolni.

 

 Éppen ezért a DK hangsúlyozottan kiáll a józan ész, az emberi tisztesség védelmében, nem csak az egészségügyben, az oktatásban áldozatosan dolgozókért, de az újságolvasók tisztánlátásáért, adóforintjaik védelméért is.


Megyénk és Győr tisztessége, jó hírneve többet ér, mintsem hogy a választott vagy kinevezett vezetői egy bukásra ítélt rendszer veszélyes gyakorlatát meghonosítva, bűnrészessé váljanak! Mert a végén  nem tudnak tükörbe nézni!

 

(szerk)

Utoljára frissítve: 2016-05-06 14:15:10

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>