. Ma Zita napja van.
ETO foci, nemzetközi pofon
2015-02-14 00:20:04
ETO foci, nemzetközi pofon

ETO foci, nemzetközi pofon

A szerb élvonalban listavezető FK Partizan ellen játszott felkészülési mérkőzést péntek délután a Törökországban edzőtáborozó Győri ETO- írja a rangadó.hu


Az első néhány percben a partizánok ráerőltették akaratukat a győriekre. Pár perc alatt kiderült,hogy a Partizan egy rendkívül jó, szervezett csapat, technikás középpályások, gyors játékosokból felépítve. A 14. percben szabadrúgásból veszélyeztettek a szerbek, de Pogacsics magabiztosan hárított.

 

Az első negyed óra a szerbeké volt, ahol, a győrieknek a védekezést kellett gyakorolni.  Az ETO szinte levegőhöz sem jutott, a Partizan a egyből visszatámadott, és szemre is látványosan, dinamikusan focizott. Ettől függetlenül az első 25 percben nem jutottak nagy helyzetig, viszont a 27. percben óriási lehetőséget úszott meg az ETO: egy baloldali beadást az üresen álló szerb csatár fejelhetett kapura, de csak a kapufát találta el. A 32. percben Nagy Ádám elkésett egy szereléssel a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt a szerbek csapatkapitánya, Babovics magabiztosan lőtte a kapuba. A szemtanúknak élmény volt nézni a Partizan játékát, persze, nagyobb élmény lett volna, ha nem a mi csapatunkat leckéztetik.

 

Az ETO-nak az első félidőben esélye sem volt, nagyon pontatlanul, sok hibával játszott. A 42. percben szerb ziccer maradt ki – szerencséje volt a Győrnek.

 

Nagyon jól kezdte a második játékrészt az ETO, előbb Ibanez beadása volt veszélyes, egy perccel később a ziccerben kilépő Priskin centikkel lőtt a kapu mellé. Ibanez rendkívül agilis játékkal rukkolt elő, Lang Ádámnak viszont két piros lapot érő belépője is volt. Bajnoki meccsen már nem lett volna a pályán, de ezúttal elnézőbb volt a magyar játékvezető. A második félidőben sokkal jobb volt a Győr, az 57. percben mégis növelték előnyüket a szerbek: Drincsics távoli szabadrúgás landolt Pogacsics kapujában – talán fogható volt...

Kár a kapott gólért, hiszen teljesen más Győr jött kis a második félidőre, Priskin lábában az egyenlítés is ott volt, ehelyett szinte a semmiből lett 2-0. Sőt három, mert a 62. percben ismét felrúgtak egy szerbet a büntetőterületen belül, a csapatkapitány pedig ismét magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A 65. percben Rudolf Gergely kapott jó labdát Ibaneztől, a kapunak háttal próbált emelni, de a labda fölé szállt. A találkozót egyébként sok szabálytalanság tarkította, köztük több durva belépővel. A 75. percben Strestík lőtt húsz méterről, fél méterrel mellé.

 

Próbálkozott a Győr, labdabirtoklásban nem is vallott szégyent, de nem ment vele sokra. A 77. percben Rudolf Gergely tekerése elkerülte a kaput. A második félidő már kiegyenlített játékot hozott, a 88. percben mégis megszületett a negyedik szerb gól: az ETO szögletéből indítottak kontrát, a szerbek támadója lefutott két győri védőt is, és Pogacsics felett a kapu közepébe lőtt (0-4).

A második félidő kiegyenlített volt, de a gólokat a partizánok szerezték, azaz ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a Partizan.

Ez egy edzőmérkőzés volt, ahol a sok szabálytalanság csak a hiányosságokat nagyította fel. Tét mérkőzésen, nemzetközi játékvezetői asszisztenciával elégtelen lett volna a nyújtott teljesítmény.  A győri játékosok nem zat akarták megmutatni, hogy hazaérve érdemes megtölteni a lelátókat, hanem talán azt, hogy ezen is túl vannak…. Ezért meg nem kell Törökországba menni.

foto: Vágvölgyi Bálint

(-ZaH-)


További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>